Praktijk Levensvisie   
 

Mindfocuskaarten en tarotkaarten


Onderstaande methoden zijn zeer effectief en verhelderen je huidige situatie in het moment. Samen trekken we een kaart en door middel van de uitleg en gesprek volgt bewustwording van achterliggende patronen. Er zijn verschillende vormen van tarot en kaarten die dit proces naar boven halen. Hierbij kijk ik naar wat voor persoon je bent en welke vorm het beste bij je past.

Individuele consulten op basis van tarot is mogelijk in overleg.

Mindfocuskaarten; zijn kaarten waarmee je je hoofd kunt leegmaken en je mind kunt resetten. Het leert je om aandacht bij een punt te houden. Om te leren onderscheid te maken tussen wat voor jouw op dit moment belangrijk is en wat minder belangrijk is. Het helpt bij het maken van een keuze omdat door het leegmaken je vanzelf in het middelpunt komt. Hierdoor krijg je de oplossing vaak vanzelf aangereikt.

Ik heb deze heelbeelden zelf geschilderd en ontwikkeld om als tool te kunnen gebruiken bij gesprekken en consulten. Elk van de beelden heeft een eigen betekenis.

Door je op het middelpunt van de kaart te concentreren begint de beeldkaart vanzelf een draaiende beweging te maken. Tegelijkertijd probeer je jouw aandacht in het midden van de kaart te houden.

Hierdoor leeg je als het ware je mind van overbelaste gedachten en krijg je rust in je hoofd. Het werkt vrijwel direct en is zeer effectief in drukke tijden.

Je kunt de kaarten kiezen op kleur. Ook elke kleur heeft een eigen betekenis. Belangrijk is dat je je eigen betekenis er voor jezelf uit gaat halen. 
Symboliek met tarotkaarten; 

Door middel concentratie een kaart trekken die op dat moment voor jouw situatie van belang is. Samen verdieping d.m.v. een gesprek en verdieping aan de hand van coaching vragen komen we dieper in het huidige gevoel. Hierdoor leer je je afstemmen op een dieper laag van je bewustzijn.

Een snelle en waardevolle manier om je huidige situatie helder te krijgen.

Zentangel tekenen; 

Zentangel tekenen is een uitstekende manier om je gedachten te begrenzen en te focussen op een klein stukje papier.

Geconcentreerd bezig te zijn maar, gefocussed zijn, je laten leiden door wat je ingegeven wordt op het moment en tegelijkertijd iets te creëren. Dit is een manier om veel rust te krijgen en je kan het op elk moment van de dag doen. Zentangel tekenen is een fijne manier om bezig te zijn voor mensen met autisme en of concentratiestoornissen. Er zijn vele manieren om via het tekenen tot rust te komen. Het gepieker in het hoofd even te stoppen door concentratie op een ander doel.