Praktijk Levensvisie   
 

Baby en kinderhoroscoop, een geschenk voor het leven. 

Het eerste contact met je baby is meestal een van de gelukkigste momenten van je leven. Je geniet van de aandacht en de eerste stapjes op weg naar een nieuwe fase in je leven als ouder. Het eerste glimlachje, geeuwtje, kreetje alles wordt nauwkeurig vastgelegd en beleefd. 

Toch zijn er ook momenten waarop je graag meer inzicht en houvast wilt hebben in het karakter van je kindje. een persoonlijke geboortehoroscoop geeft een goed en betrouwbaar overzicht van de belangrijkste karaktereigenschappen. Het maakt je sterker als ouder omdat je je kindje beter kan inschatten en kan begrijpen. Hoe je baby gaat reageren, waar heeft je baby behoefte aan. Hoe ontwikkelt je kindje zich naar anderen toe en hoe gedraagt hij of zij zich later op school.

Het is een zeer waardevol geschenk als het gaat om de afstemming die je op hem of haar kan krijgen. Je kunt adequater reageren als je weet wat voor karakter je kindje heeft. Je kan hem of haar beter begeleiden als ouder en inzicht krijgen in de talenten en vaardigheden. 

Het is voor jouw als ouder fijn om te weten hoe je kindje zich kan gaan ontwikkelen, of hoe je kindje zich kan gaan gedragen. Waar kan je bescherming bieden of heeft je kindje juist ruimte en vrijheid nodig. Hoe gevoelig is je kindje voor atmosferen of is het iemand die altijd het avontuur en de vrijheid nodig heeft. Kan hij of zij leiding geven of is er juist sprake van een ondersteunende persoonlijkheid.

Ouders ervaren het hebben van een baby horoscoop als een bron van inspiratie, verhelderend en ook als een geruststelling. 

Opvoedtips voor ouders en verzorgers worden bij elk kindje uniek bekeken en gegeven. Iedereen is anders. Een geboortehoroscoop is een uniek gegeven. zie voorbeeld van een baby kinder horoscoop onderaan deze pagina.

Ook als je graag een combinatie wilt van jezelf als moeder/vader met je kindje samen is daar een aparte horoscoop van te maken. Dit kan een waardevolle aanvulling zijn. Ook bij probleemsituaties is dit een zeer handige optie.  

Wat heb je nodig voor het maken van een horoscoop?

Voor het maken van een horoscoop heb je de geboorte datum, de geboorte tijd en de plaats van geboorte nodigDeze gegevens staan in het babyboek opgetekend door de vroedvrouw of arts en of in het trouwboekje van de ouders waar de kinderen staan bijgeschreven. Eventueel zijn deze altijd op te vragen bij de gemeente waar het kindje is geboren.

Voor meer info ga naar info en tarieven  of vul het formulier onderaan de pagina in.  

Hoe werkt de invloed van de planeten bij de geboorte.

Op het moment dat je kindje geboren wordt en je hem of haar op je buik voelt liggen is je baby al onder de invloed van planetaire kosmische gegevens. Zodra de navelstreng doorgeknipt wordt komt bij de eerste zelfstandige ademhaling de eigen levenskracht op gang. Ze is nu een zelfstandig wezen met een eigen natuur en haar Ik-kracht komt innerlijk tot ontwikkeling.

Je baby wordt geboren onder het sterrenteken waar op dat moment de Zon door heen loopt. Deze invloed zegt dan ook veel over de eigen natuurlijke levensenergie van je kindje. De zonkracht verwarmt het kindje en geeft zijn temperament weer door middel van het vuur element.

Ook de invloed van de Maan is erg belangrijk. De maan beïnvloed door het wassen en afnemen het waterelement van de aarde. De Maan staat voor de emoties en voor de beschermende veilige koesterende gevoelens waar je je fijn en veilig onder voelt. De maan invloed geeft je de kracht om flexibel te zijn en je aan te passen maar ook om je eigen emoties te leren beheersen of juist te laten gaan.

In de kosmos zijn nog vele andere planeten aanwezig die allemaal zo hun eigen invloed en aard hebben. Het is goed om te weten te komen waar ook de andere kosmische elementen zich bevinden.

Zo heb je vuurtekens, aarde tekens, water en luchttekens. Samen vormen deze elementen het temperament van je kindje. De Zon en de Maan en alle andere planeten vormen samen het karakter van je kindje en de onderlinge aspecten die ze maken geven combinaties van eigenschappen weer die je kindje uniek maken.

Verder bepalen de opvoeding, het milieu, culturele achtergrond ook een groot deel van zijn of haar gedrag in combinatie met de natuurlijke karaktereigenschappen.

Al met al is het een complex geheel van diverse onderlinge standen wat uiteindelijk je kindje uniek maakt. Je kan het vergelijken met een printkaartje. Ieder mens heeft een eigen innerlijke afdruk van de kosmos in zich.

Zo boven zo beneden, wat zich in de macrokosmos afspeelt zien we op aarde in microniveau weerspiegelt in de mens. De kosmische elementen zijn een belangrijk onderdeel van je leven op aarde. Het leren interpreteren, zien en ervaren van deze invloeden kan zeer verhelderend en inspirerend zijn voor jouw als mens op aarde.

Je kunt ook onderstaand formulier invullen voor de aanvraag van een horoscoop. Vul als extra gegevens de geboortedatum, plaats en tijd van geboorte van uw kind in. Ik neem per mail of telefonisch contact met u op voor verdere afspraken.